Още на старта катастрофира делото срещу шефа на Българския фармацевтичен съюз проф.

...
Още на старта катастрофира делото срещу шефа на Българския фармацевтичен съюз проф.
Коментари Харесай

Делото срещу шефката на фармацевтичния съюз катастрофира на старта

Още на старта катастрофира делото срещу шефа на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова, която е упрекната за всяване на суматоха поради прогнози, направени пред Българска национална телевизия и БНР по отношение на пандемията.

Процесът трябваше да тръгне през днешния ден в Софийския областен съд. Съдия Христина Николова обаче одобри, че спрямо Стоименова е повдигнато неразбираемо обвиняване, което е значително процесуално нарушаване, защото лимитира правото ѝ на отбрана. Така делото беше върнато на прокуратурата, която би трябвало да в профил пропуските си.

Според съда не излиза наяве дали прокуратурата упреква Стоименова за продължавано закононарушение, или за едно закононарушение. Освен това не ставало ясно кой от изразите, за които прокуратурата твърди, че всяват суматоха, в кое предаване е котел.

Прокуратурата твърди, че Стоименова е направила закононарушение с догатката си, че има логистични проблеми пред доставките на медикаменти. Според проверяващите тя е всявала суматоха и паника с изказванията си за работата на аптеките в изискванията на пандемия.  " Всяко едно обръщение, изказване, съмнение в медийните ми изяви почива на 25-годишния ми опит във фармацевтичния бранш и на оповестени разбори и информация и няма характерностите, които прокуратурата им приписва ", разяснява Стоименова във връзка обвиняването. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР